İçeriğe geç

Efgan Kılmak Ne Demek

Efgan eylemek ne demek?

ѻ Efgan: Ağıt yakmak, ağlamak: Öldüğümde dillerde söyleneceğim / Bülbül gül goncalarını söyleyecek (Karacaoğlan).

Efzan ne demek?

1. Tartı ve ölçüler. 2. Edebiyat. Hecelerin manzum yazıyla belli şekil ve sayılarla dizilmesiyle oluşan ölçü ve vezin: “Evzân-ı aruz.”

Vekili teeddüb ne demek?

Terbiye ve görgü kurallarına uymamak, nezaketli olmamak, terbiyeli davranmamak.

Efgan ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Efgan isminin anlamı; Acıdan ağlama, bağırma.

Efgan yolu ne demek?

Efgan ne anlama geliyor? Ne anlama geliyor? Efgan, “şikayet etmek” kökünden türemiş bir kelimedir. Figan, ağlamak, inlemek ve inlemek anlamına gelir.

Cringe Osmanlıca ne demek?

Cringe genellikle bir başkasından utanmak anlamına gelir, ancak günümüzde iğrenç/sinir bozucu olmak anlamında da kullanılmaktadır.

Firûz ne demek?

Firuz ismi Farsça kökenli bir isimdir. “Pîrûz” kelimesi Farsçada “muzaffer, galip” anlamına gelir. Ayrıca turkuazla da ilişkilendirilir. Bu değerli taşın şans ve başarı getirdiği düşünülür.

Fahir Türkçe ne demek?

Fahir, erkek çocukları için Türkçe bir isimdir. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen ve erkek çocukları için Türkçe bir isim olan Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır.

Samia ne demek?

(ﺳﺎﻣﻌﻪ) i. (ar. sāmi’ “işitme” sāmi’a’dan) [Kuvve-i sâmia ifadesinin kısaltılmışı] işitme, duyma yeteneği: Teşekkür ederim, haberi duymayan kulaklarıma sâmia bahşettin, işittim (Abdülhak Hâmit).

Eski Türkçede sevgili ne demek?

erkek veya kadın sevgili, sevgili, sevilen, sevilen, sevilen.

Eski Türkçede güzel ne demek?

Orta Türkçe “sırlı” kelimesinden türemiştir ve “hoş görünümlü, güzel” anlamına gelir. Bu kelime Eski Türkçe kök kelime “gökyüzü, (mecazi olarak) güzel” kelimesinden türemiştir. Daha fazla bilgi için Sky Matter’a bakın. “Güzel” terimi için Türk lehçeleri Gökçek/Gökçek/Göcek, Göğüş ve Gözel kelimelerini kullanır.

Ah u efgan ne demek?

efgân: acı içinde çığlık atmak, feryat etmek; inlemek, çığlık atmak.

Efgan neresi?

Afganlar (Hintçe: Aphgan, Farsça: Efgan ve Peştuca: Afgan) Afganistan vatandaşlarına verilen isimdir. Ancak, “Afganlar” kelimesi belirli bir etnik grubu tanımlamaz; Peştunlar, nüfusun %42’sini oluşturan Afganistan’daki en büyük etnik gruptur.

Efrad ne anlama gelir?

“Efrad” kelimesi “fert” kelimesinin çoğuludur ve “bireyler” anlamına gelir. “Cami” ise toplanmış, kapsamlı, kapsayıcı anlamına gelir.

Güftar eylemek ne demek?

Kelime Anlamı: Güftâr kelimesi, bir şarkının veya ilahinin sözlerini yazan veya beste yaparken sözleri düzenleyen kişiyi ifade eder. Bir şarkının söz yazarı anlamına gelir. Kökeni: “Guftâr” kelimesi Farsça kökenlidir. Farsçada “گفتار” (guftār) kelimesi konuşma veya kelime anlamına gelir.

Gaip eylemek ne demek?

Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 244. maddesi kayıp şahsı “nerede olduğu bilinmeyen veya yurt dışında bulunup da yetkili mahkemeye çıkarılamayan veya nakli uygun görülmeyen sanık” olarak tanımlamaktadır. Bu ihtimallerden herhangi biri varsa sanık “gaip” sayılır.

Yeğ eylemek ne demek?

Bir şeyi diğerlerinden üstün ve daha uygun görmek ve ona yönelmek, ona öncelik vermek. “Sıradan ve sıradan şeyleri incelikli ve derin işlere tercih ederler.”

Gafil eylemek ne demek?

ѻ Pervasızlık: Yapılması gerekeni bilmemek ve doğru hareket etmemek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Yapan Escort