İçeriğe geç

Nazenin Nasıl Yazılır

Nazemin ne demek?

Nazenin kelimesi günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Nazenin kelimesinin kökeni Farsçadır. TDK’ya göre Nazenin kelimesi “cilveli, utangaç” anlamına gelir.

Nazenin kız ismi mi?

Nazan: Flörtöz, utangaç, ürkek. Nazer: Nazar.

Nazen ne demek?

Kolay kazanılamayan insanlara karşı nezaket olarak da adlandırılır. Azerbaycan Türkçesi aracılığıyla dilimize giren bu kelime, aynı zamanda flörtöz, cilveli ve utangaç gibi çeşitli anlamlara da gelir. Bir kişiyi tarif ederken, tatlılık aynı zamanda bir niteliği öne çıkardığını da belirtir.

Nazenin ne için kullanılır?

Sürekli temizlik ve hijyen sağlar. Bakımı kolaydır ve dezenfektan tüketimi ekonomiktir. Basınca ve ağırlığa dayanıklıdır. Temizlenmesi kolaydır. Su yeterlidir.

Nazenin hangi dil?

Dilimize Farsçadan gelen nazenin, özellikle gazel, kaside ve tahmis olmak üzere manzum eserlerde sıkça kullanılır. Divan şiirinde, sevgilinin özelliklerinden olan cilve ve utangaçlık nazenin kelimesiyle anlatılır. Kelimenin çağrışımı çarpıtılmıştır.

Nazek ne demek?

Farsça nāzuk نازک “ince, zarif, utangaç” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça nāzuk kelimesinden türemiştir.

Nazende isminin anlamı ne?

(ﻧﺎﺯﻧﺪﻩ) sıf. (Farsça nāzі, “utangaç”, nazende kökünden) Utangaç, çekingen, cilveli, çapkın: Habeşistan kızları nazende’dir / Tavırları hoş-âyendedir (Enderunlu Fâzıl’dan).

En popüler kız ismi nedir?

Tüm zamanların en popüler isimlerinden biri olan “Zeynep”, 2011-2017 döneminde zirvedeki yerini korurken, “Elif” ikinci sırada yer aldı. Yıldan yıla dalgalanma gösterse de bu dönemde en popüler kız isimleri “Ecrin, Hiranur, Nisanur, Defne, Yağmur, Miray, Ebrar, Zehra ve Azra” oldu.

Beril Kürt ismi mi?

İngilizce ve Fransızca kökenli bir kelime olan Beril, anne adaylarının ve baba adaylarının dikkatini çeken isim seçeneklerinden biridir. Tercih edilmesinin nedenleri arasında hoş bir tınıya sahip olması, telaffuzunun kolay olması ve her şeyden önce güzel bir anlama sahip olmasıdır. Beril ismi “arınmış ve temizlenmiş” anlamına gelir.

Nazen Kur’an’da geçiyor mu?

Nazan ismi Kuran’da geçiyor mu? En güzel kız isimlerinden biri olan Nazan’ın Kuran’da geçmesi garip. Nazan ismi Kuran’da geçmiyor.

Nazende Türkçe mi?

Nazende kelimesi dilimize Azerbaycan Türkçesinden girmiş olsa da kökeni Farsçadır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde nazende kelimesi hoş tavır anlamına gelmektedir.

Nazende sevgilim anlamı ne?

‘Nazende darling’ kelimesi kişinin tatlılığını anlatır. Dilimizde her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Utangaç bir kişi anlamını taşıdığı için ‘utangaç’ kelimesinin eş anlamlısıdır. Fonetik olarak son derece etkileyici olan Nazende kelimesi kızlara isim olarak verilebilir.

Nazenin ismi ne demek?

1. Çapkın, utangaç, sevimli. 2. Nazlı eğitimli ve şımarıktı. 3. Yapısı ince ve narindi.

Vaveyla isim ne demek?

“Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, ağıt yakmak, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır. Örnek cümleler: Mezarlıkta, sevdiklerini kaybedenlerin sözleri yürek parçalayıcıdır.

Tecessum ne demek TDK?

Tecessus kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Cesâs” kelimesinden türemiştir ve “gizli gözetleme, izleme” anlamına gelir. Türkçede tecessus, başkalarını gözetlemek veya gizlice casusluk yapmak anlamına gelir.

Noman ne demek?

Numan İsminin Anlamı: Numan ismi Arapça kökenli bir isim olup genel olarak “kan, kırmızı renk” anlamına gelmektedir.

Mihran ismi ne anlama gelir?

Birkaç anlamı olan Mihran ismi kader ve alın yazısı anlamına gelir ve aynı zamanda Pakistan’dan akan nehrin adıdır. Ayrıca seyahat etmeyi seven, yılmaz, gizemli, erdemli ve çok düşünen kişi anlamına gelir.

Vaveyla isim ne demek?

“Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, ağıt yakmak, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır. Örnek cümleler: Mezarlıkta, sevdiklerini kaybedenlerin sözleri yürek parçalayıcıdır.

Nayman ne anlama gelir?

Nayman (Çince: 乃蠻/乃蛮, Kazakça: Найман), Moğol İmparatorluğu’nun kurulmasından önce Moğolistan’da yaşayan göçebe bir kabileydi. Kökenleri bilinmemekle birlikte, Türk dilleri konuştukları için Türk olduklarına inanılmaktadır. Günümüz Kazakistan’ının kuzeydoğusunda ve batı Moğolistan’da yaşarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir