İçeriğe geç

Balkımak Ne Demek Tdk

Balkıymak ne demek?

” by balk+ı-mak) E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma. Parla, parla.

Balkır ne demek TDK?

1. Parıltı, ışıltı, ışık.

Buymak TDK ne demek?

Geleceğin TRT İletişimcileri | 😨 Tek Kelime: Buymak 📝 “Çok soğuk” anlamında kullanılan Buymak kelimesinin kökeni Kuzey Asya’da yaşayan Türklere dayanıyor… Instagram.

Bayaktan ne demek TDK?

İsim. [1] (argüman) (Adana, Çorum lehçesi) hemen şimdi, hemen şimdi, hemen şimdi.

Balk ne demek TDK?

Balkı- fiilinin kökü sayabileceğimiz balk kelimesi çeşitli kaynaklarda şu şekilde geçmektedir: Anad. Mund Balk “1. yıldırım.

Mablak ne demek TDK?

kürek, mikser, mablak.” (Kanar, 2007: 1901) olarak tanımlanmaktadır. TDK sözlüğünde “1. isim, eski hamur, merhem, boya vb. Bir ucunda sap, diğer ucunda düz bir kısım bulunan, bir şeyleri ezmek ve yoğurmak için karıştırıp kullanmaya yarayan araç.

Bürke ne demek TDK?

(ﺑﺮﻛﻪ) i. (Ar. birke > bürke) gölet, su birikintisi, havuz: Eski sokakları ateşe verdi / Her şeyi çeşmeye çevirdi (Akşemseddinzâde Hamdi).

Balkıza ne demek?

Balkız isminin anlamı: Tatlı, sevimli, şirin.

Balkız ismi ne demek?

Balkız isminin TDK bilgilerine göre anlamı şöyledir: Tatlı, sevimli, güzel kız.

Baboş ne demek TDK?

İsim. (Halk ağzı) (Elazığ ağzı) Yiğitlere, gençlere, çocuklara ve gençlere karşı sevgiyi dile getiren bir söyleyiş.

Yavuklu ne demek TDK?

12. yüzyılda edebiyata giren ve günümüzde yaygın olarak kullanılan Yavuklu kelimesi, sözlü anlamına gelir. Bunun dışında, söz konusu kelimenin başka bir anlamı daha vardır. Yavuk kelimesinin sözlük anlamı yakın ve akrabadır.

Başbuğ ne anlama gelir?

“1. Adı, Tarihi Eski Türklerde Başkan, Başkan, Komutan; 2. Osmanlı Devleti’nde ise “savaş zamanında diğer birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birlik veya milis kuvvetlerinin komutanı” anlamındadır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Ofsayt ne demek TDK?

Rakip takımın kale çizgisine toptan ve rakip takımın sondan ikinci oyuncusundan daha yakın olduğu durum.

Aydamak ne demek TDK?

Bu çalışmada, bölgede yaygın olarak kullanılan ve anlamsal genişlemeye uğramış olan aymak fiilini inceliyoruz. H-türeviyle de kullanılan bu fiilin en yaygın kullanılan anlamı “sürmek, hayvanları gütmek” olup standart dilde yer almamaktadır.

Bait lemek ne demek?

Tahrik: Rakip elverişsiz bir durumdayken onu kışkırtarak avantaj elde etmek için bir taktik kullanmak. “Arkadaşlar, siz A’ya gidin, ben C4 ile B’ye gideceğim” demek, rakibi bombayı yerleştiremediğinde yanıltmak ve kendinizi bunu yapacak bir konuma sokmak gibidir.

Balkı ne demek?

Parıltı, ışık. 2. Güzel, parlak, süslü kişi. 3. Şimşek.

Bibak ne demek?

[2] özgür, müsamahakâr, kötü.

Müsebbil ne demek?

İsim. Bir şeyin olmasına veya yapılmasına neden olan veya sebep olan (kişi veya şey).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir