İçeriğe geç

İNtisar Etmek Ne Demek

İntizar etmek nedir?

TDK, “intizar” kelimesini “birinin gelmesini ve bir şeyin olmasını beklemek veya gözlemlemek” olarak tanımlıyor. O durumun olmasını beklemek olarak ifade edilebilir. İntizar ne anlama geliyor? Bir şeyin olmasını veya birinin gelmesini beklemek “intizar” olarak tanımlanıyor.

Aldatmak intizar ne demek?

Kısaca manipülasyon, çeşitli taktik ve aldatmacalarla, başkalarının algılarını, düşüncelerini ve davranışlarını, onlar farkında olmadan değiştirmeyi amaçlayan toplumsal bir etkidir.

Bizardır ne demek?

Bu kelime grubunun Türkçe karşılığı “endişeli, sıkılmış veya yorgun olmak” gibi ifadelerle ifade edilir. Bu, anlamı birçok farklı eserde veya kaynakta görülen bir kelime grubudur. Ayrıca tek başına veya bir cümlede kullanılabilen geçerli kelimelerden biridir.

İntizar ne demek Osmanlıca?

intizar – Nişanyan Sözlük. Arapça nẓr kökünden gelen ve “beklemek, kendi yolunu beklemek” anlamına gelen intiẓār اِنتظار kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, VIII. masdarıdır.intizar – Nişanyan SözlükNişanyan Sözlük › Kelimeler › intizarNişanyan Sözlük › Kelimeler › intizar

İntizar ne demek cümle içinde kullanımı?

İntizar’ın sözlüğü Arapça kökenli olup lanet veya beddua anlamına gelse de, sıklıkla diğer anlamıyla kullanılır. Bu anlamda bir durumun gerçekleşmesini beklemek veya bir kişiyi beklemek olarak anlaşılabilir.

İntisar ne demek Arapça?

Arapça nşr kökünden gelen ve “yaymak, dağıtmak” anlamına gelen intişār اِنتشار kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Arapça nashara نشر “yaymak, dağıtmak” fiilinin iftiˁāl ölçüsündedir. VIII. infinitive’dir. Daha fazla bilgi için yayın makalesine bakın. intişār: yaymak, dağıtmak ve yaymak.intişar – Nişanyan DictionaryNişanyan Dictionary › Words › intisarNişanyan Dictionaries › Words › intisar

Aldatmakla ihanet aynı şey mi?

İhanetin tam olarak ne anlama geldiğini açıkladığımızda, romantik ilişkilerde partnerlerden birinin diğerini duygusal, cinsel veya fiziksel olarak aldatması anlamında kullanılsa da, ihanetin gerçekte ne anlama geldiği sorusunun cevabı sadece aldatma değildir. Aldatma, ihanet olarak kabul edilebilecek davranışlardan sadece biridir.

Aldatmak niye yoktu?

NEDEN HİLE YOK? “Aldatmak” dizisi bu hafta yayınlanmayacak. Dizinin yeni bölümü ekranda görünmeyecek çünkü Türkiye Ziraat Kupası finali ATV’de yayınlanacak.

Bezm etmek ne demek?

geçişsiz f. (Eski Türkçe: bez-mek “soğuktan titremek”) (kaynak) Bıkmak, usanmak, sıkılmak: Hem okudum hem de yazdım / Yalan dünyası senden bıktı (Karacaoğlan).BEZM – Kubbealtı SözlüğüKubbealtı Sözlüğü › BEZMKubbealtı Sözlüğü › BEZM

Bişor ne demek?

DS’de beshor kelimesi “karla karışık yağmur” anlamına gelirken, Türkçe’de (Malatya) bişor kelimesi “yağmur adlarıyla ilgili” anlamına geliyor. › Makale dosyası

Bihzat ne demek?

Behzat, Farsça kökenli bir isimdir ve “üstün”, “en iyi”, “asil” veya “yüce” anlamına gelir. Bu isim genellikle kişinin asil bir karaktere sahip olduğunu ve seçkin bir varlığı sürdürebileceğini ima eder. Behzat ismi, kişinin yetenekleri ve karakteriyle öne çıkan dikkat çekici bir kişi olduğunu gösterir. Behzat ismi ne anlama geliyor? – Ayrıntılı İsim Analizi Üniversite Tarafından Tanınan Sertifikalı Eğitim Kursları – İstanbul Gedik Üniversitesi › behzat-name-meaning… Üniversite Tarafından Tanınan Sertifikalı Eğitim Kursları – İstanbul Gedik Üniversitesi › behzat-name-meaning…

Tecavür Osmanlıca ne demek?

Osmanlı-Türk geçişi, sınır kapısı.تجاوز – VikisözlükWiktionary › Wiki › تجاوزVikisözlük › Wiki › تجاوز

Terkis ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1]dans, oyun, oyun.terkis – WiktionaryWiktionary › Wiki › tekisWiktionary › Wiki › tekis

Osmanlıca azap ne demek?

Azap, Osmanlı İmparatorluğu’nda çoğunlukla garnizon askeri olarak görev yapan bir askeri birlikti.Azap (anlam ayrımı) – WikipediaWikipedia › Wiki › Azap_(anlam ayrımı)Wikipedia › Wiki › Azap_(anlam ayrımı)

İntizar nedir edebiyatta?

İntizar kelimesi Arapça kökenli olup lanet veya beddua anlamına gelse de, çoğunlukla diğer anlamıyla kullanılır. Bu nedenle, genellikle bir durumun gerçekleşmesini beklemek veya bir kişiyi beklemek anlamına gelir. Çoğunlukla yazılı kaynaklarda ve birçok edebi eserde görülen bir kelimedir.

Beddua nedir?

(Çağrıcı, 1992: V, 297) Birinin başına kötü bir şey gelmesi için edilen duaya beddua denir. (Karaman vd., 2007: 60) Arapçada “ﺎﻋد” fiili “ﻰﻠﻋ” harfiyle kullanıldığında beddua etmek anlamına gelir.

İlenme ne demek TDK?

çok pahalı bir işe girişmek veya parayı düşüncesizce harcamak..tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir