İçeriğe geç

Cîfe Ne Demek

Cin çıfıt ne demek?

Hayalet olmak: Çok öfkeli olmak.

Çehir ne demek?

“Cevâhir” kelimesi Arapçada “cevher” veya “mücevherler” anlamına gelir. Türkçede ise Cevahir, değerli taşlar veya mücevherler anlamına gelir.

Çaşni ne demek?

Osmanlı döneminde, baharatları tatmaktan sorumlu saray görevlilerine “çeşnigir”, “çeşnicibaşı”, “çeşnigir ustası” veya “çeşniyar ustası” denirdi. Görevleri yemeğin tadını test etmek olsa da, aynı zamanda Sultan ve ailesinin güvenliğinden (zehirlenme olasılığı) de endişe ediyorlardı.

Cibre ne demek TDK?

İmbikte üzüm posasının damıtılmasıyla yapılan rakı: Ah o eski üzüm posalı rakılar! (Ahmet K. Tecer).

Çıfıt Türkçe ne demek?

[1] Hilebazlar, hilebazlar.

Çıfıt muhit ne demek?

Kelime Anlamı: Muhit kelimesi çevre, çevre veya çevresel faktörler anlamına gelir. Bir yerin çevresini veya onu çevreleyen ortamı ifade eder. Kökeni: “Muhit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “محيط” (muhit) kelimesi çevre veya çevre anlamına gelir.

Cevahir kız mı erkek mi?

Ülkemizde orta düzeyde kullanılan isimlerden biri de Cevahir ismidir. Cevahir ismi genelde erkek ismi olarak bilinse de bu isim unisex bir isim olarak kabul edilmektedir.

Silüetini ne demek?

Siluet (Fransızca: silhouette), yalnızca sınır çizgileri ve gölgelerle tek bir renkte görünen bir şeyin görüntüsü. Siluet terimi çoğunlukla belirli yüksekliklere sahip şehirlerin, dağların ve coğrafi unsurların panoramik görünümü için kullanılır. Adı, Étienne de Silhouette (1709–1767) adlı bir Fransız politikacının adına dayanmaktadır.

Abat şehir ne demek?

Şehrin eski adı Germanikopolis’tir. İlçeyi kuran ilk insanların Gaskalar olduğu tahmin edilmektedir. Boyabat, boy ve abat kelimelerinden oluşur. Boyut, büyüklük veya kabile, soy, klan; abat gururlu, inşa edilmiş anlamına gelir.

Kociş kelimesi ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: kociş

Çıtki ne demek ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre çıtki kelimesinin anlamı ölülerin çenelerini bağlamak için kullanılan bandın adıdır. Bu anlamın dışında başka bir anlamı yoktur.

Çaşnıgir ne demek?

Bazı İslam devletlerinde, bu eskiden yöneticilerin masalarını denetleyen ve yemekleri kontrol eden saray görevlisinin adıydı. Farsça çâşnî (tat) ve gîr (korunmuş) kelimelerinden oluşur.

Cidav ne demek TDK?

Cidav: İyi huylu, suskun olmayan hayvan.

Çiçir ne demek?

Gin, pamuğu tohumlarından ayırmak için kullanılan cihazın yerel dillerdeki adıdır. 1792’de Amerika’da Eli Whitney tarafından keşfedildi. Pamuğu tohumlarından elle ayırmaktan 50 kat daha hızlı ayırabiliyordu.

Çepir ne demek TDK?

Anlamı: ‘Cebir’ kelimesi bir şeyi zorla yapmak veya mecbur etmek anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin iradesine karşı gelerek veya onu zorlayarak bir eylemi gerçekleştirmeye çalışma durumunu ifade eder.

Cin nedir kısaca tanımı?

Çince; İslam mitolojisinde, farklı biçimler alabilen görünmez anlamı nedeniyle zaman zaman farklı yorumlanmıştır. Bazı yorumlara göre, insanlarla cinsel ilişkiye giren, onları kontrol edebilen ve etkileyebilen, kendilerine birçok korkutucu eylem atfedilen ruhsal varlıklardır.

Cin ne anlamına gelir?

“İns” kelimesinin zıttı olarak kullanılır. Duyu organlarıyla algılanamayan ruhsal varlıkların genel adıdır. Bu kullanımda cin kelimesi tüm ruhsal varlıkları kapsar. Bir tür ruhsal varlığa verilen isimdir.

Cufut ne demek?

Çufutkale veya Çufut Kale, günümüze kadar korunan dikkate değer bir ortaçağ mağara şehridir. Kalenin doğu duvarı hala ayaktadır (1396 – 1433).

Eski Türkçede cin ne demek?

Çor (Rusça: Чёрт, Ukraynaca: Чорт, Lehçe: Czart, Çekçe ve Slovakça: Čert, Belarusça: Чорт) – Türk, Altay ve Moğol halk kültüründe cin anlamına gelir. Çer, Çur, Şor, Şar, Çora, Çura isimleriyle de ifade edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir