İçeriğe geç

Yal Gibi Olmak Ne Demek

Yal olmak ne demek?

“Yal gibi olmak” ifadesi dilimizde sıkça kullanılan bir deyim, bir metafordur. Yal-like, sıcak bir şeyin bekleyerek soğuduğu anlamına gelir.

Yal esiyor ne demek?

Blow away bir deyimdir ve dilimizde sıklıkla kullanılır. “Blow away” deyimi genellikle artık orada olmadığınızı ifade etmek için kullanılır. Blow away deyimi aynı zamanda ortadan kaybolma anlamında da kullanılabilir.

Yaldırayık ne demek?

Elektrik kelimesinin Türkçe eş anlamlısı jingg kelimesidir. Ayrıca, Anadolu lehçelerinde elektrik anlamına gelen yaldırayık kelimesi keşfedilmiştir. Elektrik birçok farklı biçimde olabilir. Örneğin, yıldırım düşmesi, statik elektrik, elektromanyetik indüksiyon ve elektrik akımı.

Samıt insan ne demek?

Kurkaz: Zayıf, güçsüz, kuru. sagirali: Burnundan konuşan ve konuşması tam anlaşılmayan kişi. Samit: Saf, aptal.

Yal neden yapılır?

Yal olarak da adlandırılan ve arpa unundan yapılan köpek maması, yüksek besin değeri nedeniyle hem köpekler hem de sahipleri tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yal için gereken malzemeler arpa unu ve kemik suyudur.

Yalak nedir argo?

Türk Dil Kurumu’na göre yalak kelimesi hem mecaz hem de gerçek anlamda kullanılabilir. Gerçek anlamı: yalak; hayvanların su içtiği bir kap veya kuyu altında delikleri olan bir taş olarak tanımlanabilir. Mecaz anlamı açısından, kelime taşıyan bir kişi olarak da adlandırılabilir.

Yalnık ne demek?

Yalnızlık veya tek başına olmak, bir kişinin dünyadan kopuk olma hissiyle karışık bir boşluk hissidir. Yalnızlık, arkadaş eksikliğinin veya başkalarıyla birlikte olma arzusunun ötesine geçen bir histir.

Ege dilinde yalım ne demek?

– “Galiba” kelimesi yerine eşdeğeri olan “yaliba” kelimesi kullanılır. Genellikle cümlelerin sonunda kullanılır.

Yaloz ne demek?

Yalolar; rüzgârın denize sürüklediği ve bir süre sonra güneş ve tuzlu suyun etkisiyle şekil alıp dalgaların sürüklemesiyle kıyıya vuran tahta parçalarına verilen addır.

Yalkim ne demek?

Türkiye’nin önde gelen büyük ölçekli sanayi tesislerinin bulunduğu bölgede bulunan Yalova ili Çiftlikköy ilçesi Taşköprü mevkiinde, kompozit malzemeler ve kimyasallar konusunda uzmanlaşmış Yalova Organize Sanayi Bölgesi (YALKİM OSB) kuruldu.

Yalhi ne demek?

[1] Doğada serbestçe dolaşan yabani atlara Anadolu’da yabani at denir.

Yalnuk ne demek?

Kelimenin Kutadgu Bilig’de anlamı “insan”dır.

Cavır ne demek?

[1] (argüman) Düşman askeri.

Mücerretin anlamı nedir?

– evlenmemiş, bekar, – basit bir durum olup, tek bir cümlede veya tek başına bu kadar farklı anlamlarla değerlendirilmesi mümkündür.

Şamata insan ne demek?

S harfindeki kavram rakettir. Arapça kökenli bu kelimenin orijinal anlamı “başkalarının sorunlarıyla alay etmek”tir. Alay etme anlamı taşımasına rağmen Şemseddin Sami’nin 1900 tarihli Kamûs-ı Türkî sözlüğünde, bugün Türkçe’de de kullanılan gürültü, kargaşa, gürültü, kargaşa kelimeleriyle birlikte geçmektedir.

Yalhi ne demek?

[1] Doğada serbestçe dolaşan yabani atlara Anadolu’da yabani at denir.

Yel olmak ne demek?

Bu varlık ancak bir şamanın yardımıyla vücuttan çıkarılabilir (Beydili 2004: 278). Halk hekimliğinde “rüzgar” insan vücudunu çevreleyen ve acı ve hastalığa neden olan bir güçtür.

Yalkim ne demek?

Türkiye’nin önde gelen büyük ölçekli sanayi tesislerinin bulunduğu bölgede bulunan Yalova ili Çiftlikköy ilçesi Taşköprü mevkiinde, kompozit malzemeler ve kimyasallar konusunda uzmanlaşmış Yalova Organize Sanayi Bölgesi (YALKİM OSB) kuruldu.

Yalvarın anlamı nedir?

Dua ettiğinizde, (bir tanrıyı veya ruhu) bir tanık veya ilham olarak çağırın. yalvarın, dua edin, çağırın, sorun, yakarın, yalvarın. 29 Nisan 2020 Dua ettiğinizde, (bir tanrıyı veya ruhu) bir tanık veya ilham olarak çağırın. yalvarın, dua edin, çağırın, sorun, yakarın, yalvarın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir